Tasty Treats van pompoen om deze Halloween te maken


Gaan trick or treat'en zoals andere jaren mag dan wel niet hetzelfde zijn, je kan het wel in je eigen living en met je eigen gezin griezelig gezellig maken. Halloween is een waar eetfestijn geworden. Niet enkel snoep en koekjes, maar ook met de heerlijkste recepten met pompoen! Wij zetten alvast enkele tasty treats van pompoen voor je kroost (of jezelf natuurlijk!) op een rij.

 

 

 

Cheesecake met pompoen

Ingrediënten
 
Bodem
90 g ongezouten roomboter
140 g tarwebiscuits
60 g amandelmeel

 

Vulling
800 g pompoenblokjes
395 g gecondenseerde melk
100 g fijne kristalsuiker
3 eieren
2 tl speculaaskruiden
1/2 tl zout
 
Spinnenweb
100 gr poedersuiker
1/2 el water
1/2 el amandelsiroop of – likeur
 
 
 

Instructies

Verwarm de oven voor op 180°
 
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Smelt 75 gram boter in een steelpannetje, maal de biscuits fijn in de keukenmachine en
meng het biscuitkruim met de gesmolten boter en amandelmeel.
Druk goed aan en bak 15 minuten in de oven.
Kook de pompoenblokjes gaar, pureer tot een gladde puree en laat uitlekken in een zeef.
Meng in een kom de puree met de gecondenseerde melk, suiker, eieren, speculaaskruiden en zout tot een samenhangend geheel.
Vet, als de bodem gebakken is, de zijkanten van de springvorm in met de resterende 25 gram boter en schenk het pompoenmengsel erin.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C en bak de taart ongeveer 90 minuten gaar, zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen.
Roer in een kommetje de poedersuiker met het water en de amandelsiroop tot een glad papje. Garneer de taart als hij is afgekoeld met
een Halloween-patroon, bijvoorbeeld een spinnenweb
 
 
 

Halloween cupcakes

Ingrediënten
 

Voor de cupcakes:​​​​​​

175 ml zonnebloemolie
175 gr licht bruine basterdsuiker
3 grote eieren
1 tl vanille extract
200 gr geroosterde pompoenpuree zie link
125 gr cranberries gedroogd
rasp van 1 sinaasappel
2 tl gemalen kaneel
1/2 tl kardemom
1 tl anijszaadjes
1/2 tl kruidnagel gemalen
150 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr kastanjemeel
1 tl baking soda

 
Voor de botercreme
 
45 gr bloem240 ml melk
200 gr roomboter ongezouten – op kamertemperatuur
200 gr poedersuiker
5 ml vanille extract
 
 
 

Instructies

Verwarm je oven voor op 180 C en bekleed een muffin vorm met cupcake papiertjes naar keuze. Giet de olie in een grote mengkom en doe hier de suiker, eieren en vanille bij.
Klop dit even goed door, voeg dan de gepureerde pompoen, cranberries en sinaasappelschil toe.

Roer de kaneel, kardemom, kruidnagel, anijszaadjes, bloem (beide soorten. Zeef het wel even want kastanjemeel wil nog wel eens klonteren) en bakzout erdoor. Schep het vervolgens in de klaarstaande cupcake papiertjes. Vul niet helemaal tot de rand maar hou nog een beetje ruimte over. Het rijst als het goed is!
Bak de cupcakes voor 25 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt als je die in het midden steekt. Haal ze eruit en laat volledig afkoelen op een cakerek terwijl je de botercreme maakt.

Vanille botercreme
Zeef de bloem en doe dit samen met de melk in een steelpannetje. Roer alles met een garde goed door zodat je geen klontjes hebt. Zet je pan vervolgens op het vuur en terwijl je het verhit blijf je roeren. Het zal vrij snel dikker worden maar blijf rustig doorroeren voor ongeveer een minuut of vijf. Als het kookt zet je het vuur lager. Een kleine prikker moet rechtop blijven staan in je mengsel. Dan weet je dat het dik genoeg is.
Doe het over in een kom en dek af met plastic folie. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
Ondertussen kun je in een andere kom de boter luchtig kloppen. Voeg dan de poedersuiker toe (let op stuiven!) en het vanille extract en mix tot alles goed is gemengd.
Zodra je bloem mengsel is afgekoeld kun je het erbij doen. Mix het geheel vervolgens nog eens vijf minuten flink door en zet de kom weer in de koelkast voor een half uur. Daarna is het klaar om te gebruiken.

 

 

Brainy pompoensoep

Ingrediënten
 
1 oranje bol pompoen van 1 – 1.2 kilo
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 prei
1 winterwortel
1 kleine bol knolselderij
olijfolie
2 laurier blaadjes
handje verse peterselie
1.25 L (kippen) bouillon
Zout en peper,
crème fraîche,
Pompoenpitten
optioneel: Halloween decoratie (dat tegen hitte kan)
 
 
 

Instructies

Leg een snijplank op een dubbelgevouwen theedoek en snijd hierop de pompoen met een groot koksmes doormidden.
De keukendoek zorgt er voor dat de pompoen niet wegglijd. Lepel de zaadjes uit de pompoen, óf: snijd de pompoen in ‘slices’ en snijd
de zaadjes er uit met een mes. Hak daarna het vruchtvlees in blokken van 2 cm.
Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verwijder de aanzet van de prei en snijd de rest van de prei in ringen. Spoel goed uit in een vergiet om zand te verwijderen.
Was en schil de winterwortel en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de buitenkant van de knolselderij. Maak vervolgens plakjes en blokjes van de knolselderij.
Verhit een scheut olijfolie in een (brede) soeppan of hapjespan en bak hierin de sjalot en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de prei en winterwortel toe en bak 2-3 minuten mee.
Tot slot voeg je de knolselderij en pompoen toe.
Giet de bouillon erbij, samen met de laurier en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur en laat 45 minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur, verwijder de laurier, en pureer de pompoensoep met een staafmixer (of in de blender). Breng op smaak met zout en peper.
Giet de pompoensoep in een diep bord of kom en garneer met een dot crème fraiche, wat fijngehakte peterselie en pompoenpitjes.
Als je de soep iets laat afkoelen kun je vlak voor het serveren ook een Halloween decoratie in de pan doen. Zorg er wel voor dat de decoratie hitte bestendig en schoon is! 
 
 
 
 
 

*Bron: Bron recepten (https://miljuschka.nl/ & https://bettyskitchen.nl/)



Laatste Nieuws

AAN WELKE NORMEN MOET JOUW HUURWONING VOLDOEN?

In Vlaanderen zijn vorig jaar meer dan 4000 woningen ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaard, blijkt uit gegevens van het agentschap Wonen-Vlaanderen....

Lees meer

OPENING SOON! OOK VOOR JOUW ZAAK?

Ben je op zoek naar een handelspand voor jouw zaak? Stuur ons jouw wensen door op vlak van locatie, grootte, stijl,... Wij zorgen voor een pand dat...

Lees meer
Walls gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten Verder gaan