Menu Sluit

7 tips om je tuin/terras summerproof te maken

7 tips om je tuin/terras summerproof te maken
20-06-2023
De zomer staat voor de deur en jij hebt nog niet het gevoel dat je tuin of terras hélemaal summerproof is om vrienden en familie te ontvangen. Geen nood! Wij geven de 7 ideale tips om jouw buitenruimte om te toveren tot een waar paradijsje om in te vertoeven!

1. Creëer schaduw

Niet iedereen kan evengoed tegen de zon. Sommigen hebben misschien een gevoelige huid of kunnen niet zo goed tegen de hitte. Daarom is het altijd goed om een plekje ergens in de schaduw te voorzien voor de liefhebbers. Denk maar aan een parasol, afdak of bijvoorbeeld een grote boom waar je onder kan zitten.

image
image

2. Voeg planten en bloemen toe

Een terras of tuin zonder aankleding is natuurlijk niet zo gezellig. Zorg voor wat plantjes, bloemen en eventueel kruiden of een kruidentuintje als je plek (en groene vingers) hebt. Dit zorgt onmiddellijk voor een gezellig gevoel en je kan de verse kruiden ook gebruiken als je iets lekkers klaarmaakt voor je gasten!

3. Zorg voor verkoeling

Als het écht warm is zoals de afgelopen weken, is het natuurlijk altijd fijn om eventjes te kunnen afkoelen. Ideaal daarvoor zijn bv een fonteintje of als je de plek (en nog wat spaarcentjes) hebt een zwemvijver / zwembad. Ook een buitendouche is altijd fijn een goede optie. 

image
image

4. Voorzie een plekje om buiten te eten

Niets is zo leuk als buiten eten met goed weer. Zet een tafel buiten of voorzie een exemplaar specifiek voor buiten dat tegen de regen en allerlei andere weertoestanden kan, zodat je niet telkens moet sleuren ;) Decoreer deze en nu is het tijd om volk uit te nodigen!

5. Zet een leuke lounge of set tuinmeubels  

Een plekje om tot rust te komen mag je natuurlijk ook niet vergeten. Denk maar aan een leuke lounge set, een hangmat of bijvoorbeeld een hele set tuinmeubels. Of ben jij meer fan van zonnestoelen? Aan jou de keuze!

image
image

6. Maak het gezellig met lichtjes

Als de avond valt, is het ook altijd fijn om bijvoorbeeld naar de sterren(hemel) te kijken. Maar wil je een filmpje zien, dan is het waarschijnlijk nét iets te donker zonder verlichting. Hang daarom leuke lichtjes op die voor extra sfeer en gezelligheid zorgen!

7. Zorg voor de final touch met kaarsen en andere decoratie

Je kan je tuin/terras decoreren hoe je zelf wil, dus kies je kiest zelf hoeveel decoratie je hieraan toevoegt. Denk maar aan leuke kussentjes, bloemen, plantjes, kaarsen, ...

image
back to top