Menu Sluit

Jouw interieur herfstklaar maken met een klein budget

Jouw interieur herfstklaar maken met een klein budget
21-09-2023
Vandaag is de herfst officieel van start gegaan en dat wil zeggen... Gezellige tv-avondjes onder een dekentje, een warme chocomelk, boswandelingen maken en natuurlijk ook een interieur met heel wat herfst vibes! Ben jij klaar om jouw interieur helemaal om te toveren? Wij geven alvast enkele tips hoe je jouw huis een hele make-over geeft met enkele aanpassingen en een klein budget zonder je hele maandloon erdoor te jagen ;)

1. Vervang je kussens 

Tijdens de zomermaanden is het natuurlijk superfijn om lichte of felle kleuren te gebruiken om je interieur wat op te fleuren. Maar nu de herfst van start is gegaan, is het tijd om de gezelligheid van deze warme kleuren toe te laten! Kies voor kussens in zachte herfstkleuren zoals beige, bordeaux, oranje, bruin, mosterdgeel of een roestkleur. TIP: je moet geen nieuwe kussens kopen, je kan enkel de hoes vervangen en het oogt weer volledig anders!

image
image

2. Maak het gezellig met kaarsen

Spelen met licht is een belangrijk onderdeel om het gezellig te maken thuis. Maar niet alleen sfeerlicht, maar ook kaarsen kunnen voor extra sfeer in huis zorgen! En zeker nu het 's avonds weer wat vroeger donker wordt, is dit dé ideale manier om extra sfeerverlichting toe te voegen. Denk maar aan een filmavondje met wat kaarsjes om je heen. Je kan kiezen voor kandelaars of geurkaarsen zodat je huis ineens lekker ruikt. Win-win ;)

3. Een warm dekentje mag natuurlijk niet ontbreken!

Hét beste gevoel van de herfst is toch natuurlijk onder je warme plaid in de zetel kruipen, zeker met dit regenweer. Met een filmpje / je favoriete serie op of met een goed boek in de hand waar jouw gedachten helemaal in kunnen verdwalen... Een plaid kan je niet alleen gebruiken om onder te liggen, maar kan ook perfect dienen als accessoire. Niets zaliger dan lekker in je zetel te ploffen met een warm dekentje na een lange dag werken!

image
image

4. Planten en bloemen in herfstkleuren

Een seizoenswissel is dé ideale moment om een nieuw boeketje bloemen in huis te halen en deze keer in warme herfstkleuren. Kies voor oranje, gele en bordeaux tinten die ook terugkomen in je interieur en decoratie om extra herfstvibes te creëren!

Als je niet elke week of om de twee weken een nieuw vers boeketje wil aankopen, kan je ook kiezen voor zijden bloemen. Deze gaan langer mee dan een vers boeketje en als je voor een goed exemplaar kiest, ziet niemand het verschil ;) Ook is het beter voor je portemonnee, dus een echte win-win!

5. Haal de natuur naar binnen

Hou jij ook zo van die zalige boswandelingen met dit herfstweer? Dan ga jij deze tip hélémaal geweldig vinden! Verzamel tijdens je wandeling enkele noten, kastanjes en dennenappels die ideaal kunnen dienen als decoratie voor op jouw salontafel. Deze herfstdecoratie kost je helemaal niets ;)

image
image

6. Voeg een lekker herfstgeurtje toe

Wat is er nu fijner dan thuiskomen in een huis met een lekker geurtje? Niet alleen zijn de zichtbare veranderingen belangrijk, een aangename geur zorgt voor dé finishing touch om de herfst volledig in huis te halen! Je kan kiezen voor geurkaarsen zoals we hierboven al vermeld hebben of geurstokjes doen ook perfect hun werk. Kies de geur die bij jou en het seizoen past en op deze manier ziet je huis er niet alleen herfstready uit, maar ruikt het ook zo!

Geniet van de herfst!

Nu je interieur helemaal herfstready is, is het tijd om te genieten van dit seizoen! Steek je geurkaarsen aan, neem je favoriete boek en plof je in de zetel met jouw favoriete serie of boek! Heb jij stiekem al zin in een eerste boswandeling en kijk jij ook zo uit naar de bladeren die van kleur veranderen? 

back to top