Nieuw vanaf 1 januari 2020: EPC bij verkoop en verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen


Vanaf 1 januari 2020 moeten ook kleine niet-residentiële eenheden met een oppervlakte van maximaal 500m² over een EPC beschikken bij zowel de verkoop als de verhuur.

 

Wat betekent dit en wat houdt het in?

Voor dit attest zullen dezelfde verplichtingen voor publiciteit gelden zoals bij het reeds bestaande EPC-attest (vermelding van de score in advertenties, het adres of de unieke score van het attest indien u het adres niet wenst te publiceren).

Bij verkoop en/of verhuur van kleine niet-residentiële gebouwen is er enkel een EPC-attest verplicht als er voldaan wordt aan volgende voorwaarden:

  1. Het gebouw of een deel hiervan wordt niet bewoond (bv. winkel, kantoor, praktijkruimte, café, …).
  2. De maximale oppervlakte bedraagt 500m².
  3. In een gebouw met meerdere niet-residentiële eenheden (bv. een kantoorgebouw) mag de totale oppervlakte niet meer dan 1000m² bedragen.

 

Hoe vertaalt dit zich naar de praktijk?

Voor kleine niet-residentiële gebouwen waarbij het compromis ondertekend is voor 1 januari 2020, moet er geen EPC meer opgesteld worden. Bij compromissen vanaf 1 januari 2020 is er wel een EPC nodig.

Ook voor de gebouwen die nog steeds te koop of te huur aangeboden worden, moet er vanaf 1 januari 2020 een EPC aanwezig zijn.

 

Heb je nog vragen of wil je graag weten wat dit concreet voor je inhoudt? 

Neem dan contact met ons op! Vul hieronder het contactformulier in en dan bekijken we graag hoe we er samen voor kunnen zorgen dat je zo snel mogelijk in orde te bent met dit nieuw EPC-attest.

Vul het formulier in

Laatste Nieuws

TASTY TREATS VAN POMPOEN OM DEZE HALLOWEEN TE MAKEN

Gaan trick or treat'en zoals andere jaren mag dan wel niet hetzelfde zijn, je kan het wel in je eigen living en met je eigen gezin griezelig...

Lees meer

AAN WELKE NORMEN MOET JOUW HUURWONING VOLDOEN?

In Vlaanderen zijn vorig jaar meer dan 4000 woningen ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaard, blijkt uit gegevens van het agentschap Wonen-Vlaanderen....

Lees meer
Walls gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten Verder gaan