huis te koop

Stunning Zurenborg: "Noble simplicity & calm grandeur"

Locatie
Het is een vredig en plezant dorp, dàt Zurenborg in het verlengde van de prestigieuze Bourgeoiswijk om en rond de Cogels Oseylei. Ik blik effe terug naar het einde van de negentiende eeuw, we schrijven “Belle Epoque” – les messsieur , les dames, les mademoiselles flaneerden en balanceerden met hoge hoeden en pluimen, fruitkorven als hoeden in deze gerealiseerde architectuurwedstrijd terwijl de klak op de kop van Jef, Pier en Sus stevig stond geplant tussen hun oren en krollen en ze vinnig koersten door de laan op weg naar hun dorp: Zurenborg. Ook al bezitten Jef, Sus of Pier nu diploma's, de sfeer, de gemoedelijkheid en laagdrempeligheid van dat dorp daar achteren rond de Dageraadplaats is heden niet veel veranderd – iedereen kent iedereen en komt mekaar tegen, dààr ten midden op het plein.  

Beschrijving
Toch zo graag zou ik es willen spelen op het monopoly bord van Zurenborg. Met mijn roze pion in mijn bakfiets wieleren door de straten van deze uitzonderlijk prachtige wijk. In dat witte homogene dorp  nabij het plein vallen zowat alle neoclassicistische gevels bijzonder te appreciëren; voor mij is het dorp als een grote doos vol lekkere bonbons met hier en daar een delicieuse pure praline – dehors collection – waarmee ik wil zeggen een burgerwoning op een waarachtig groot perceel met tuin, ontrolt over een extra dimensie in verdiepingen en ruimten die volledig in orde zijn; ja, zelfs heel goed geïsoleerd; wat belangrijk is in deze tijden.
De voorgevel van deze woning werd zeer gedetailleerd uitgewerkt en ook binnen zet deze tendens zich verder in de prachtige decoratieve mouluren van de hoge plafonds, het artistieke pleisterwerk, wit marmeren vloeren en plinten, het ingelegde parket, de brede planchers op de verdiepingen.  
Het is een juweel dat zich onderscheidt van de zovelen, hier aanwezig op Zurenborg.
Via een indrukkende marmeren gang kom je gelijkvloers door hoge deuren in de woonplaats die uitgeeft op de woonkeuken met zicht op terras en tuin. Ook al ligt het woord "masterbedroom" bij mij wat gevoelig – het wordt immers te veel gebruikt om te bluffen en te weinig te bieden – hier is het op zijn plaats want het gaat hier over een uitgestrekte verdieping met slaapgedeelte, salon, dress en badkamer.  Op de tweede verdieping: twee slaapkamers waarvan één met dress en uitgebreide douchekamer. Op de derde verdieping – een volledige studio met duplex die je ook kan opsplitsen naar je behoefte in aantal slaapkamers. Het geheel is volledig onderkelderd en deze oppervlakte zit niet begrepen in de bewoonbare oppervlakte hier vermeld. 

Extra troeven

- Uitzonderlijk eigendom
- Grote tuin
- Heel licht en heel ruimtelijk
- Tal van mogelijkheden
- Instapklaar
- Heel goed geïsoleerd: EPC 230 kWh/(m²jaar)
- Authenticiteit is volledig bewaard

Verplichte vermeldingen:
EPC: 230 kWh/(m² jaar)

Stedenbouwkundige inlichtingen: in aanvraag

P score: D - G score: D


Afbeelding

Wout Jacobs

Gedelegeerd Bestuurder | Erkend Vastgoedmakelaar

BIV 508.642

03 233.33.00

wout@walls.be

Video

Detailinformatie

Details

Oppervlakteca. 310 m²
Slaapkamers 6
Badkamers 2
Verdiepingen 4
Elektrische keuring ja, conform
Grond oppervlakteca. 198 m²
Bebouwde oppervlakteca. 114 m²
Terras oppervlakteca. 24 m²
Oriëntatie voorgevel zuidoosten
Oriëntatie achtergevel noordwesten
Beschikbaarheid vanaf akte
Keuken Ja
Terras Ja
Wasplaats Ja
Referentie nr. AVDH22WJ

Informatieplicht

Kadastraal inkomen€ 1063 ,-
Stedenbouwkundige vergunningen Ja
Bestemming (grond) woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
Bestemming (gebouw) privé - woning
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke uitspraken Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Overstromingsgebied Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied
EPC 230 kWh/m²
EPC code 20220927-0002666295-RES-2
Bekijk de kaart
U dient een correct adres in te geven.

Vraag een bezoek aan