huis te koop

Wat deed dit met Napoleon? 


Locatie

In de Haringrodewijk heerst steeds een ingetogen sfeer, het lijkt net of de mensen die er wonen er zo gelukkig zijn dat zij er heel stillekes over zijn - de mensen achter de vele Neoclassicistische gevels weten zich goed omringd door kwalitatieve handel die het beste van het beste garandeert - ik denk hierbij aan The Butcher's Store, The Jane en ook aan ons De Koninck bier in bollekes of fluitjes waar we als Antwerpenaar toch zo fier op zijn. 


Beschrijving

Maar blijkt dat die plaatselijke bevolking reeds decennia lang die teneur ook beleeft achter de nobele eenvoud en rustige grandeur van hun façades.  

Deze gedachte overkomt me bij het betreden van de woning in de inkomhal wat an sich voor mij een belevenis is. Kijkend vanuit kikkerperspectief op de witte marmer van de horizontale treden en vloeren, volgt mijn oog de verticale accentuering in de gang ter hoogte van de wandzuilen en voor ik het weet rolt mijn oog over het imposante plafond, een optische hoge smalle triomfpoort waarachter het huis zich ontpopt, onstaat  - wat voel ik me klein en nederig - en steeds vraag ik me af bij soortgelijke Neoclassicisme hallen...wat moet dit met Napoleon gedaan hebben in zijn tijd ... want onze lichaamslengte hebben we gemeen, maar gelukkig ook niet meer dan dat. 

En dan die kelderkeuken bezijden waarin destijds huispersoneel in wit gesteven linnen.
Vandaag krijgen deze vertrekken de functie van gemoedelijke leefkeuken waar iedereen mekaar ontmoet - "pain quotidien aan een lange houten tafel" - niks is gezelliger dan dat. Het is voor de hand dat het schoonverdiep weer dienst kan doen als woonkamer, uitkijkend over het Zuidwest georiënteerde tuintje dat net groot genoeg is voor wat groenbeleving; meer moet dat niet zijn. 

Op de hoger gelegen verdieping bevinden zich nog twee grote kamers waaronder één heden bestemd als badkamer en op de volgende verdieping in het dak nog drie leuke kinderkamers. 

De woning heeft tijdelijk enkele artistieke studenten gehuisvest, dat zij hier tot bloei kwamen, zie je in de trappenhal. De woning spreekt niet alleen tot de verbeelding maar wakkert ze met haar mooie licht duidelijk ook aan. Extra troeven
- locatie
- aanwezigheid tuin
- authentieke elementen werden behouden
- goed EPC, C labelVerplichte vermeldingen
EPC: 281 kWh/m²/jr
Stedenbouw: in aanvraag
P-score: A - G-score: A

Afbeelding

Wout Jacobs

Gedelegeerd Bestuurder | Erkend Vastgoedmakelaar

BIV 508.642

03 233.33.00

wout@walls.be

Detailinformatie

Details

Oppervlakteca. 225 m²
Slaapkamers 4
Badkamers 1
Grond oppervlakteca. 79 m²
Bebouwde oppervlakteca. 44 m²
Terras oppervlakteca. 4 m²
Oriëntatie voorgevel noordoosten
Oriëntatie achtergevel zuidwesten
Beschikbaarheid vanaf akte
Beschikbaar vanaf 31/01/2023
Keuken Ja
Terras Ja
Referentie nr. AVDH22MP

Informatieplicht

Kadastraal inkomen€ 438 ,-
Stedenbouwkundige vergunningen Nee
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke uitspraken Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Overstromingsgebied niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
EPC 281 kWh/m²
EPC code 20221221-0002761925-RES-1
Bekijk de kaart
U dient een correct adres in te geven.

Vraag een bezoek aan