huis te koop

Prachtig half open bebouwing ontworpen door architect Lode Wouters

Architect Lode Wouters

Typische woning van architect Lode Wouters (°1930). Wouters is bekend van zijn ontwerpen voor kunstenaarswoningen, privéwoningen, sociale wooncomplexen en kerken, zoals Pius X-kerk Wilrijk. Hij liep stage in het bureau van architect Renaat Braem en was niet enkel architect maar ook hoogleraar aan het toenmalige Henry van de Velde Instituut in de jaren negentig. Regelmatig nam hij deel aan architectuurwedstrijden waarbij hij opvallend vaak in de prijzen viel. De stijl van Lode Wouters kunnen we benoemen als (Scandinavisch) modernisme en een tikkeltje brutalistisch doordat hij gebruik maakte van betonnen elementen in de gevels. Ook is zijn oog voor lichtinval bij deze woning erg typerend en komt dit ten goede aan het leef comfort. Niet enkel heeft hij de woning maar ook de inrichting van de woning ontworpen, waarbij lichtinval en functionaliteit steeds centraal stond. Kortom een Antwerpse architect die zijn eigen stempel heeft gezet op deze prachtige woning! 

Locatie

De woning is gelegen op 1 van de mooiste straten van Deurne nl. de Venneborglaan, een brede mooi onderhouden straat waar nog groen aanwezig is. In de buurt van de woning vinden we scholen, winkels, horeca en zelf een apotheek terug. Kortom alles in de buurt! 

Beschrijving

Indeling als volgt: op het gelijkvloers vinden de ruime inkom hal met toegang tot de ruime garage, achterliggende bergplaats, ruimte met Cv-ketel en een eerste toilet. Vanuit de inkomhal merken we gelijk de lichtinval die gecreëerd wordt door de grote glaspartijen, via de trap betreden we centraal het leefgedeelte. Doordat we in het midden van de leefruimte bovenkomen wordt er perfect gebruik gemaakt van de ruimte. Aan de voorzijde van de woning is er het zit gedeelte badend in het natuurlijk daglicht en voorzien van een open haard in zichtbare blauwe Paepesteen. Aan de achterzijde vinden we het eetgedeelte terug met aansluitend de keuken. Het meubilair dat is ontworpen door de architect zelf zorgt voor een scheiding van het eetgedeelte en de keuken, hierbij wordt gebruik gemaakt van een open kast waardoor de visie van open relaties tussen de ruimtes nog extra wordt benadrukt. Via de trap, die volledig is opengewerkt voor extra licht inval, bereiken we de afsluitbare nachthal. Boven vinden we 3 slaapkamers, een afzonderlijk toilet en een badkamer met bad terug. In de gehele woning heeft de architect indirect licht gebruikt wat een enorme warme sfeer geeft, doordat alle ramen van plafond tot vloer zijn ontworpen geniet deze woning sowieso al van enorm veel daglicht! Om het plaatje van deze woning compleet te maken is er nog de oprit voor de woning en de smalle maar toch bruikbare "stadstuin" die langs en achter de woning loopt. Kortom voor liefhebbers van het Scandinavisch Modernisme is dit een unieke buiten kans en is het zeker de moeite waard! 

Belangrijke troeven

- Woning van bekende architect Lode Wouters
- Brede straat
- Prachtig onderhouden
- Enorm veel daglicht
- Oprit 
- Gunstige locatie nabij parken

Verplichte vermeldingen

EPC: EPC: 348 kWh/m²
G-score: A, P-Score: A
Sted. info. in aanvraag

Afbeelding

Maxime Post

Vastgoedmakelaar

BIV 510.871

0475 71.07.21

maxime@walls.be

Detailinformatie

Details

Oppervlakteca. 165 m²
Slaapkamers 3
Badkamers 1
Elektrische keuring ja, niet conform
Grond oppervlakteca. 135 m²
Bebouwde oppervlakteca. 60 m²
Oriëntatie voorgevel zuid
Oriëntatie achtergevel zuid
Keuken Ja
Garages Ja, 1
Parkings (buiten) Ja, 1
Wasplaats Ja
Referentie nr. MP23MP

Informatieplicht

Kadastraal inkomen€ 1294 ,-
Stedenbouwkundige vergunningen Nee
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke uitspraken Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Overstromingsgebied Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied
EPC 348 kWh/m²
EPC code 20230119-0002784778-RES-1
Bekijk de kaart
U dient een correct adres in te geven.

Vraag een bezoek aan