appartement te koop

Flair en stoerheid in Zen appartement met thuiswerk vibe. 


Locatie

De Montignystraat is een lange, rechte straat op het Zuid, tussen de Amerikalei en de Volhardingsstraat. De straat werd aangelegd als een verbindingsweg in de verkaveling van het Zuid, die rond 1875 werd ontwikkeld. Van bij het begin werd hier een tramlijn voorzien, en werd de straat bebouwd met handelspanden en meergezinswoningen. Na de aanleg van de Kleine Ring in 1969 werd de straat verlengd van Kielse Vest tot aan Singel-Zuid. De straat wordt door twee pleintjes doorbroken, de Troonplaats en ten zuiden het zes-stratenpunt waar de Montignystraat onder meer met de Brederodestraat kruist. Dergelijke stratenbundels zijn kenmerkend voor het stratenpatroon van het Zuid.

De buurt nabij het Zuid waarin dit appartement gelegen is onderging de laatste jaren een indrukwekkende boost waardoor ze zeer gegeerd werd.
De sfeer die er op de straat heerst, heeft iets met tolerantie, vrijheid en creativiteit.
Wat opvalt is dat de buurt tegenwoordig bevolkt wordt door jonge mensen en dat bij goed weer de plaatselijke terrasjes vol zitten.
De plaatselijke handel floreert, het leven op straat bougeert. 
  

Beschrijving

Dit eigendom omvat een volledig separate kantoorruimte met Engelse vitrine aan de straatzijde. Ideaal voor een kleine zelfstandige die houdt van een perfecte scheiding tussen privé en professioneel. Ook voor wie thuis of hybride aan de slag gaat, biedt deze woon-werk-combinatie de ideale oplossing. 

Het discrete achterliggende appartement ziet uit op een oost-gericht ingesloten terras met aanplantingen tegen de perceelgrens. 
Deze woonbelevenis is zeer sereen en ademt zen. De mooie lichtinval door de hoge raampartij is verkwikkend en fragiel tegelijkertijd.
Dankzij de doorlopende wit geschilderde planché-vloer wordt de ruimtelijkheid aaneen gebreid. Het geheel wordt omhelsd door een flair en een stoerheid die je niet gemakkelijk elders vindt. Reeds vanaf het betreden van het appartement ontdek je een unieke rust die een groot contrast vormt met de externe stedelijke omgeving. Het lijkt wel een privéparadijsje te midden van de Grote Stad. 

De open keuken is geriefelijk en beschikt over allerhande toestellen zoals:  kookvuur, klassieke oven, microgolfoven, ijskast met vriesvak en vaatwasser. Ook voor wassen en drogen werd er een aparte kast voorzien. De slaapkamer bereik je door een gang naar achteren toe.
De inplanting is eerder intiem en beschikt over een dress. Aansluitend vind je de luxueuze douchekamer die volledig bekleed is met bruinzwarte moza√Įekjes. Een natuurstenen lavabo en een grote inloopdouche maken het plaatje af. Een toilet is apart voorzien.

Bijhorend: twee kelders waarvan één met een toilet. 

Alle verbruik met eigen meters.

De aanwezige meubels en verlichting kunnen overgenomen worden.Extra Troeven

- locatie, leuke buurt
- hoge mobiliteit-score
- volledig kwalitatief en creatief gerenoveerd 
- pittig licht
- oost gericht discreet terras 
- geen te verwachten kostenVerplichte vermeldingen

EPC: 352    kWh/m²/jaar
stedenbouw: in aanvraag 

Afbeelding

Anja Van der heyden

Erkend Vastgoedmakelaar | Schatter-expert

BIV 207.523

0472 28.02.46

anja@walls.be

Detailinformatie

Details

Oppervlakteca. 95 m²
Slaapkamers 1
Badkamers 1
Verdiepingen 3
Elektrische keuring ja, conform
Grond oppervlakteca. 138.9 m²
Bebouwde oppervlakteca. 127 m²
Terras oppervlakteca. 15 m²
Ori√ęntatie voorgevel west
Beschikbaarheid vanaf akte
Keuken Ja
Terras Ja
Wasplaats Ja
Referentie nr. CH22AVDH

Informatieplicht

Kadastraal inkomen€ 703 ,-
Stedenbouwkundige vergunningen Ja
Bestemming (grond) woongebied
Bestemming (gebouw) privé - meerdere gezinnen
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke uitspraken Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Overstromingsgebied niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
EPC 352 kWh/m²
EPC code 20220627-0002630643-RES-1
Bekijk de kaart
U dient een correct adres in te geven.

Vraag een bezoek aan