appartement te koop

Ligging

De Consciencestraat werd geopend in 1868 en dankt haar naam aan de toen reeds vermaarde schrijver Hendrik Conscience. Het is de rechte straat tussen de Charlottalei en de Lange Leemstraat. In de jaren 1920 – 1930 ontstond er de toenmalige nieuwbouw door flatgebouwen.

Wat de mobiliteit betreft is deze locatie schitterend, de Belgiëlei voert je wagen op 5 minuten recht naar de Antwerpse Ring of te voet op een minuutje stappen van  4 velohaltes waarvan twee op twee hoeken van het Stadspark, ééntje op de Belgiëlei en één aan het Sint Vincentiusziekenhuis. Je springt hier op no-time het historische Antwerpse centrum in en beweeg je vlotjes met tram en bus voor de kortere afstanden, maar ook voor langere reizen zijn beide Antwerpse treinstations heel nabij.
 
Wandelen doe je in het Stadspark of in de Antwerpse Zoo om de hoek.
De Consciencestraat is gelegen tussen het hippe Zurenborg– place to be voor gezellige restaurantjes en caféetjes – en de stijlvolle ingetogen Harmoniewijk in. Ook de nieuwe biotoop van de PAKT site in het Groen Kwartier met zijn sterrenchefs, brouwers, barista’s en digitale duizendpoten ontpopt zich hier niet voor niets.

Voor je dagelijkse boodschappen kan je terecht in de plaatselijke Joodse of Poolse winkeltjes maar ook het aanbod van supermarkten is reeds heel gevarieerd, er komen er zelfs nog nieuwe bij.

En uiteraard vergeet ik Beni Falafel niet -  sinds de jaren zeventig de eerste  - en nog steeds de beste van ’t Stad!

 

Beschrijving

Dit bijzonder appartement op de derde verdieping van dit charismatisch gebouw met lift voorziet je in structuur in je dagelijkse leven daar de indeling zo logisch is. Het materiaalgebruik is kwalitatief en dit merk je vooral aan de marmeren vloeren in de gemeenschappelijke inkomhal en het bijzondere mooi geboende parket in de inkomhal, de slaapkamer en de living van het appartement zelf. De manier waarop het gouden daglicht in alle kamers binnenvalt, kreeg bij het ontwerp overduidelijk de bijzondere aandacht van de architect. 
Je ontwaakt en ontbijt – óf op je terras óf in de grote gerieflijke keuken – in de ochtendzon. Zowel slaapkamer als terras en keuken zijn zuidoost gericht. De vernieuwde badkamer met inloopdouche is zowel toegankelijk vanuit de hal als vanuit de slaapkamer. Het toilet is beschikbaar vanuit de hal. In de hal is er ook nog een aparte bergruimte. De charmante woonkamer is straatgericht en beschikt over een erker van waaruit het straatleven kan observeren. Maar wat jou in deze tijden vooral zal interesseren is de energievriendelijkheid van het appartement. Het heeft een zeer gunstig EPC – B label! - en bovendien ligt het tussenin waardoor je amper je centrale verwarming op zal zetten. 

Oorspronkelijk was dit ruime en comfortabele appartement bestemd voor de welstellende burgerij. Het gebouw waarin het appartement zich bevindt, is van de hand van Architect David Moëd. Hij maakte deel uit van de modernistische architecten der Joodse gemeenschap.

Het appartementsgebouw in art-deco-stijl werd gebouwd in opdracht van Joseph Halévy,naar een ontwerp van de toenmalige tweeëndertigjarige architect David Moëd in 1934. Het type flatgebouw an sich is representatief voor het oeuvre van deze Joodse architect tijdens de jaren 1930; hij legde zich in het bijzonder toe op art-deco. Zijn architectuur onderscheidt zich door een ingehouden modernisme, met een verzorgde afwerking en een discrete ornamentiek in art-decostijl. Het toenmalige invloedrijke tijdschrift uit het Interbellum “Bâtir” omschrijft in 1937 dat de decoraties van Architect Moëd in het algemeen expressief en persoonlijk zijn.

 

Extra troeven

  • locatie
  • ruimtelijkheid en hele dag door lichtrijk
  • aanwezigheid terras
  • authentieke elementen, charismatisch
  • functionele indeling
  • fietsenberging en kelderberging inclusief
  • goed EPC: 138 kWh (m²/jaar) – B label

  

Verplichte vermeldingen

EPC: 138kWh (m²/jaar)

Stedenbouw: in aanvraag

Afbeelding

Anja Van der heyden

Erkend Vastgoedmakelaar | Schatter-expert

BIV 207.523

0472 28.02.46

anja@walls.be

Video

Detailinformatie

Details

Oppervlakteca. 98 m²
Slaapkamers 1
Badkamers 1
Verdieping 3
Verdiepingen 6
Elektrische keuring ja, conform
Grond oppervlakteca. 98 m²
Bebouwde oppervlakteca. 98 m²
Terras oppervlakteca. 3 m²
Beschikbaarheid in onderling overleg
Keuken Ja
Terras Ja
Lift Ja
Referentie nr. AVDH22AVDH
Lasten per maand€ 159
Onroerende voorheffing€ 474

Informatieplicht

Kadastraal inkomen€ 585 ,-
Stedenbouwkundige vergunningen Ja
Bestemming (grond) woongebied
Bestemming (gebouw) privé - eengezins
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke uitspraken Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Overstromingsgebied niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
EPC 138 kWh/m²
EPC code 20220902-0002666752-RES-1
Bekijk de kaart
U dient een correct adres in te geven.

Vraag een bezoek aan