huis te koop

Oud Berchem: Een huis om te kneden


Locatie

Op 400 meter van Berchem Station waar zowel de velotariër als de gewone pendelaar passeert, vind je deze gezellige van bomen voorziene rustige straat, de Weidestraat. Zij verbindt de Generaal Drubbelstraat met de Boomgaardstraat en is gelegen vlakbij de kleinhandel van de Statiestraat; maar ook Carrefour en Albert Hein zijn dichtbij.

De Stadskern bereik je gemakkelijk met de tram, bus of fiets. Dankzij de Binnensingel of de Antwerpse Ring geraak je in een no-time in de randgemeenten en ontsluit deze plek zich voor het hele land.  


Beschrijving

Huisje - boompje - beestje? Het kan. Het kan hier. Bekijk onze ontwerpen. 

Do the striptease! Kleed het uit en breng het terug tot wat het oorspronkelijk was. Met enige creativiteit maak je van de huidige solide brede constructie een aantrekkelijke lichtrijke eengezinswoning die zelfs over een buitenruimte beschikt. 

Gelijkvloers opent de gelijkvloerse leefruimte zich dan vanuit de brede lichte huidige inkomhal via de oorspronkelijke dubbele hoge deuren. Van daaruit zijn verschillende opties mogelijk: of de keuken vooraan, of de keuken achteraan, of de keuken centraal - zoals het ontwerp tussen de foto's toont - met achteraan een zithoek die uitziet op de van de koepel ontdane oorspronkelijke buitenruimte waarbij ook de huidige wasplaats en badkamer plaats maken voor gazon of terras. 

De eerste verdieping biedt dan plaats voor twee slaapkamers en een badkamer of dress. Op de verdieping in het Frans dak zijn nog twee slaapkamers en bijkomende badkamer mogelijk. 

Momenteel beschikt de woning over een volledige kelderverdieping, een gelijkvloers met een opeenvolging van de volgende ruimten: extra brede inkomhal met trap naar de verdieping, woonkamer samengesteld uit voorplaats en achterplaats, eetkamer en ingerichte keuken, overkoepelde buitenruimte, gelijkvloerse badkamer en wasplaats. Op de eerste verdieping vind je een slaapkamer, tussenruimte, bijkomende keuken en douchekamer en overloop met authentieke houten trap naar de zolderverdieping met Frans dak. Deze zolderverdieping omvat momenteel twee slaapkamers.  


Extra troeven

  • mobiliteitscore: 9,8
  • brede woning
  • solide gezonde constructie
  • grote bewoonbare oppervlakte
  • 4 slaapkamers mogelijk
  • buitenruimte mogelijk
  • veel mogelijkheden met veel lichtinval


Verplichte vermeldingen

EPC: 479 kWh/m²/jr
stedenbouwkundige inlichtingen: in aanvraag

Afbeelding

Anja Van der heyden

Erkend Vastgoedmakelaar

BIV 207.523

0472 28.02.46

anja@walls.be

Detailinformatie

Details

Opp.ca. 230 m²
Slaapkamers 4
Badkamers 1
Verdiepingen 2
Elektrische keuring ja, niet conform
Grond opp.ca. 116 m²
Bebouwde opp.ca. 108 m²
Oriëntatie voorgevel zuidoosten
Oriëntatie achtergevel noordwesten
Beschikbaarheid in onderling overleg
Wasplaats Ja
Referentie nr. AVDH21AVDH

Informatieplicht

Stedenbouwkundige vergunningen Nee
Bestemming (grond) woongebied
Bestemming (gebouw) privé - eengezins
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke uitspraken Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Overstromingsgebied niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied
EPC 479 kWh/m²
EPC code 20210506-0002410760-RES-1
Bekijk de kaart
U dient een correct adres in te geven.

Vraag een bezoek aan