herenhuis te koop

Antwerpen: Creatief wonen op mobiele hotspot. 


Locatie


Gelegen helemaal in het begin van het tracé dat de Mercatorstraat met de Mechelsesteenweg verbindt. Je bent in het begin van de Lamorinièrestraat, nummer zeven, op een steenworp van onze befaamde spoorwegkathedraal en metronetwerk...een betere mobiliteit vind je niet. In een levendige buurt met een mix van mensen allerhande - het internationaal gerenomeerde diamantkwartier nabij - waar de Joodse gemeenschap prominent aanwezig is. Eenmaal te voet de Mercatorstraat overgestoken kom je in de hippe wereld van het bruisende Zurenborg met zijn leuke pleintjes, terrasjes en gelegenheden. Loop je richting Keizerlei dan heb je links Het Stadspark met zijn glooiende heuvels, rotspartijen en slingerende paden rondom een sierlijke waterpartij, oorspronkelijk een toonbeeld van de  Engelse landschapsstijl. Op zijn minst drie uiteenlopende werelden ontmoeten mekaar op deze unieke Antwerpse plek. 


Beschrijving

Achter deze karakteristieke gevel met zijn vier verdiepingen bevindt zich een attractief negentiende eeuws oud herenhuis. De oorspronkelijke constructie werd vakkundig opengetrokken waardoor de ruimtelijkheid in samenspel met het overvloedige licht hoogtij viert. De planchévloer in de woonkamer, de authentieke houten trap met sierlijke leuning en de vide die een blik werpt op de elegante spijltjes van de bovenliggende galerij op de tussenverdieping maken het geheel sprekend. De verschillende texturen o.a. in de wanden onderstrepen de aangewende creativiteit. 
Het is hier leuk vertoeven in dit huis. De huidige indeling ontplooit zich als volgt: een volledige onderkeldering die droog is; een gelijkvloerse ruime living met achterliggende geëquipeerde keuken en toilet; vervolgens een tussenverdieping met de vide en een eerste verdieping waarbij de nachthal toegang geeft tot één grote slaapkamer en een recent geïnstalleerde knappe badkamer voor o.a. een verkwikkende douche. De trap met aangename soepele tred zet de trent verder op de tweede verdieping die twee - één grote en één kleinere - slaapkamers omvat. Het huidige grote bureel bevindt zich op de volwaardig ingerichte zolderverdieping. Ook hier is de aanwezigheid van overvloedig licht kenmerkend. Ergens onderweg in het trappenhuis ben je een buitenvertrek - door de huidige bewoners tot "terras" benoemd - gepasseerd. Het huis ademt een ontspannen sfeer, leven in dit unieke huis ervaar je als vlot en vanzelfsprekend. 


Belangrijkste troeven

- mobiscore: 9,9/10 
- instapklaar zoals het is
- mooie grote ruimten
- veel licht
- splinternieuwe badkamer
- recente praktische keuken
- elektriciteit is conform


Verplichte vermeldingen

- EPC: 305 kwh/m²/j
- stedenbouw in aanvraagAfbeelding

Anja Van der heyden

Erkend Vastgoedmakelaar

BIV 207.523

0472 28.02.46

anja@walls.be

Detailinformatie

Details

Opp.ca. 195.91 m²
Slaapkamers 3
Badkamers 1
Elektrische keuring ja, conform
Grond opp.ca. 55.01 m²
Bebouwde opp.ca. 52 m²
Terras opp.ca. 16 m²
Oriëntatie voorgevel noordwesten
Oriëntatie achtergevel zuidoosten
Beschikbaarheid vanaf akte
Keuken Ja
Terras Ja
Referentie nr. AVDH21AVDH
Onroerende voorheffing€ 421

Informatieplicht

Kadastraal inkomen€ 693 ,-
Stedenbouwkundige vergunningen Nee
Bestemming (grond) woongebied
Bestemming (gebouw) privé - eengezins
Dagvaardingen Nee
Rechterlijke uitspraken Nee
Voorkooprecht Nee
Verkavelingsvergunning Nee
Overstromingsgebied Niet gelegen in overstromingsgevoelig gebied
EPC 305 kWh/m²
EPC code 20140709-0001625544-00000013-7
Bekijk de kaart
U dient een correct adres in te geven.

Vraag een bezoek aan